Прокурори заявили про тиск Порошенка на фракцію “ЄС”, – Геращенко

Новини 01 Липня, 2020 233
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

Під час судового засідання у Печерському районному суді Києва прокурори заявили про начебто тиск п’ятого президента України Петра Порошенка на народних депутатів фракції “Європейська Солідарність”.

Про це під стінами суду розповіла народна депутатка і співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Що зараз відбувається в цьому судилищі? Тут тільки що народилася ще одна, двадцять восьма, імені Зеленського і Венедіктової справа проти Петра Порошенка. Тільки що на наших очах ці “прокурорішки” звинуватили Петра Порошенка в тому, що начебто він тисне на фракцію “Європейської Солідарності”, – сказала Геращенко.

Вона розповіла, що в залі суду встав “прокурорішка”, якому президент перед тим подарував книжку про радянських обвинувачів, і з цієї книжки прочитав, що треба обрати п’ятому президенту Порошенку особисте зобов’язання, тому що він керівник фракції “Європейська Солідарність”.

“Вони навіть не знають, що насправді Петро Порошенко – це п’ятий президент України. І він є нашим лідером. Він є головою партії “Європейська Солідарність”. А вони говорять, що він “здійснює тиск на народних депутатів, він їх шантажує, щось примушує” і таке інше”, – додала Геращенко.

Вона зауважила, що у фракції двадцять сім гідних самодостатніх депутатів і депутаток.

“Ми пройшли завдяки вашим голосам до парламенту. За нашу політичну силу голосували мільйони українців. Петро Порошенко, Ірина Геращенко, Ірина Фріз, Марія Іонова, Іванна Климпуш-Цинцадзе, герой України Михайло Забродський, героїня України Яна Зінкевич і всі наші колеги й колежанки – ми давали присягу не одне одному, а українському народу”, – розповіла нардеп.

Вона наголосила, що депутати “Європейської Солідарності” присягали на вірність кожному українцю, і присягали на вірність Україні.

“І писати таку маячню і на очах вовчого правосуддя здійснювати злочин прокурорам, говорячи про те, що начебто Порошенко ще й на депутатів тисне?.. Ви розумієте, що відбувається в цій країні? Наша політична сила висловлює протест цим прокурорам. І ми подаємо заяву про злочин, який було здійснено тільки що в стінах цього суду, де прокурор намагався ввести в оману, по-перше, суддю Вовка, коли сказав, що начеб-то Порошенко тисне на депутатів. По-друге, він намагався звинуватити депутатів, що ми такі нещасні й на нас можна тиснути. Ми хочемо сказати: Порошенко на нас не тисне, але і Зеленському – зась”, – заявила Геращенко.

Коментарі

Позначки: , ,