Прокурори внесли апеляцію на домашній арешт Медведчука

Новини 18 Травня, 2021 61

Офіс генерального прокурора подав апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про домашній арешт народного депутата (фракція “Опозиційна платформа – За життя”) Віктора Медведчука.

Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі Офісу генпрокурора, пише “Четверта студія”.

“Офіс генпрокурора вніс апеляцію на рішення Печерського районного суду про застосування запобіжного заходу до підозрюваного народного депутата у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокурори наполягають на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн 930 грн”, – повідомили в прес-службі.

Як повідомлялося, 2 лютого Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про персональні санкції проти нардепа фракції “ОПЗЖ” Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох пов’язаних із Медведчуком телеканалів: “112 Україна”, Newsone та ZIK.

РНБО 19 лютого запровадила персональні санкцій проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко, а також пов’язаних із ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом ввів його в дію.

Того самого дня РНБО доручила Кабміну вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок” (СЗН), що проходить територією України. Низка ЗМІ називали Медведчука одним із бенефіціарів “СЗН”, але в партії “ОПЗЖ” заявили, що Медведчук і члени його родини не мали і не мають стосунку до нафтопродуктопроводу. 2 квітня президент України Володимир Зеленський заявив про повернення “СЗН” у власність Української держави.

15 квітня Зеленский за підсумками засідання РНБО заявив про ініціативу з розробки законопроекту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За його словами, “вплив олігархів на Україну, на вибір України, на економіку України, на закони, на Верховну Раду допускати більше не можна”.

11 травня нардепам Медведчуку і Козаку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред’явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими. 14 травня Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Коментарі

Позначки: ,