Прокуратура через суд повернула державі 92 га природно-заповідних земель ландшафтного заказника

Новини 30 Липня, 2023 91

суд

Львівський окружний адміністративний суд підтримав принципову позицію Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівської обласної прокуратури та зберіг ландшафтний заказник місцевого значення.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прокуратуру Львівської області.

Своїм рішенням суд відмовив авто-гаражним кооперативам у задоволенні позовних вимог про скасування рішення Львівської обласної ради про оголошення заказника місцевого значення.

Встановлено, що у 2019 році обласна рада своїм рішенням створила ландшафтний заказник. Мова йде, про унікальний об’єкт природно-заповідного фонду із найбільшими покладами торфу у межах Львівської області площею 92 га.

Однак, у 2020 році Рясне-Руська сільська рада прийняла незаконне рішення, яким передала у приватну власність вищевказаним кооперативам п’ять земельних ділянок, які знаходяться на території об’єкту природно-заповідного фонду площею понад 15 га.

Відповідно, землю на території заказника гаражні кооперативи, отримали після створення самого заказника.

Прокуратура звернулася до суду через незаконну приватизацію земель й частину ділянок вже повернули у комунальну власність.

Проте, кооперативи вирішили оскаржити створення самого заказника в суді.

З метою захисту інтересів держави прокуратура вступила у справу.

Суд розглянув справу і відмовив заявникам у задоволенні позову. За результатами прийнятого рішення заказник не буде забудований приватними гаражами і буде збережений у затверджених межах.

Коментарі

Позначки: ,