Профільна комісія підтримала ініціативу оголосити конкурс на заміщення вакантної посади директора Львівського геріатричного пансіонату

Новини 03 Травня, 2023 108

Комісія з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій 2 травня розглянула зауваження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо здійснення контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини та громадянина у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат».

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу обласної ради.

Комісія заслухала інформацію представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області Тараса Подвірного, заступника голови Львівської ОВА Івана Собка, директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Романа Андреса.

«У Львівському геріатричному пансіонаті виявлено широкий спектр проблем з матеріально-технічного забезпечення, а також із медичної частини», – поінформував Тарас Подвірний.

Як повідомив голова комісії Микола Іщук, зважаючи на інформацію посадових осіб щодо ситуації в Львівському геріатричному пансіонаті, комісія рекомендувала управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради оголосити конкурс на заміщення вакантної посади директора Львівського геріатричного пансіонату.

«Підтримуємо також ініціативу Львівської ОВА до обрання директора комунального закладу призначити нового виконувача обов’язки Львівського геріатричного пансіонату замість Миколи Модя, у якого закінчився контракт.

Адже порушення в пансіонаті мають системний характер. Про це зазначає Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, громадськість, органи влади.

Сподіваємося, керівництво обласної ради дослухається до рішення комісії і оголосить конкурс на вакантну посаду керівника Львівського геріатричного пансіонату», – зауважив Микола Іщук.

ГУ Національної соціальної сервісної служби у Львівській області створило комісію з перевірки діяльності Львівського геріатричного пансіонату, до якої долучиться і заступник голови депутатської комісії Володимир Доманський.

Коментарі

Позначки: