Професора Івана Руснака, який зник безвісти, знайшли мертвим у лісі біля Чернівців

Новини 25 Грудня, 2022 662

Професора Івана Руснака, який зник безвісти, знайшли мертвим у лісі біля Чернівців

Правоохоронці знайшли зниклого буковинця біля лісосмуги неподалік села Чагор Чернівецького району без ознак життя.

Про це повідомила поліція Чернівецької області, передає Четверта студія.

Буковинські поліцейські розшукали безвісти зниклого професора Івана Руснака. Тіло чоловіка знайшли біля лісосмуги неподалік села Чагор Чернівецького району. “Під час огляду тіла чоловіка ознак насильницької смерті не виявлено. Попередньо, смерть буковинця настала внаслідок переохолодження”, – розповіли у поліції.

Тіло скерували на експертизу для встановлення остаточних причин смерті.

Нагадаємо, до поліції надійшло повідомлення про те, що 73-річний чоловік 15 грудня вийшов з дому, що в селі Коровія, та не повернувся.

Довідково. Іван Руснак – доктор педагогічних наук, професор. Народився 20 квітня 1949 року в с. Шишківці Кіцманського району Чернівецької області. У 1971 році закінчив філологічний факультет Чернівецького державного університету: за фахом філолог, викладач української мови і літератури.

У 1985 р. здобув учений ступінь кандидата філологічних наук, у 2001 р. — доктора педагогічних наук. У 1986 р. присвоєно вчене звання доцента кафедри української літератури, у 2002 р. — професора кафедри педагогіки.

Має звання “Відмінник освіти України” (1998), лауреат літературної премії імені Івана Бажанського (2010). Він також є автором понад 200 наукових та науково-методичних праць.

Коментарі

Позначки: