Професіонали та патріоти не будуватимуть стадіони під час війни, – Роман Филипів

Новини 11 Вересня, 2023 257

Роман Филипів

Напрямки бюджетних видатків у теперішній час – це лакмусовий папірець професіоналізму та патріотизму

Професіонали та патріоти не спрямовуватимуть під час війни кошти на стадіони та барабани.

Про це у ефірі одного із телеканалів заявив військовослужбовець ЗСУ, депутат Львівської обласної ради Роман Филипів, пише Четверта студія.

“Все складно, але водночас дуже просто. Напрямки бюджетних видатків у теперішній час – це лакмусовий папірець професіоналізму та патріотизму.

Той, хто спрямовує (планує) видатки в час війни на біатлонні стадіони, барабани, опалення архівів з документами комуністичної доби, немає стосунку ні до першого, ні до другого”, – зазначив Филипів.

Політик також наголосив, що громадськість – це маркер, який визначає спосіб дій та напрямки діяльності органів місцевого самоврядування та органів влади загалом.

“Більше літаємо – менше по нас стріляють”, – каже Филипів як військовослужбовець і додає, що на фронті потрібні технічні засоби, без яких воювати важко, а іноді навіть неможливо.

Також Филипів наголосив, що станом на зараз не приходиться говорити про те, що органи місцевого самоврядування є обмеженими у якихось діях та закупівлях.

“Ми повинні розуміти, що обсяги надходжень і до обласного бюджету, і до місцевих бюджетів – це не є наслідок якогось економічного буму. Це наслідок того, що у державі зросла кількість військових формувань і військовослужбовці у першому ешалоні отримують достатньо велике грошове забезпечення, а відтак відрахування та податок на доходи фізичних осіб осідають у місцевих бюджетах. І це не є велика заслуга очільників органів місцевого самоврядування – так склалось у державі”, – розповів Роман Филипів.

Водночас він додав, що урядовці Кабінету Міністрів України свідомо чекають усіх цих помилок органів місцевого самоврядування, щоб потім забрати ці кошти з місцевих бюджетів.

“А для чого підказувати раніше?! Не робіть чи заборонимо робити! Краще помиляйтесь, а ми потім обґрунтуємо, чому ми так зробили”, – сказав Филипів.

Коментарі

Позначки: ,