Продавці на ринках у Львові мають кожні чотири години змінювати маски, – Садовий

Новини 30 Квітня, 2020 2 527

У центрі Львова вишикувалась черга на ринок, фото 4studio

Садовий каже, що Давидів закритий на карантин, тому жодної городини на ринках з Давидова бути не може

Сьогодні, 30 квітня, відбулась онлайн-нарада міського голови Львова Андрія Садового із представниками продовольчих ринків. Так, на зустрічі обговорили умови, за яких ринки можуть відновити свою роботу, після оприлюднення змін до постанови Кабміну. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради, пише Четверта студія.

«Ми сьогодні провели нараду з усіма керівниками ринків Львова, оскільки вони починатимуть свою роботу. Ми закцентували увагу на тих вимогах, які виставляє сьогодні уряд, зокрема на основних протоколах організації роботи ринків, основних правилах, яких повинні ринки дотримуватись, бо це — найважливіше. Фактично ці протоколи роботи ринків не відрізняються від тих протоколів, які ми розробляли із самого початку. Я думаю, що за цей період ринки вже навчились організовувати свою роботу, вибудовувати логістику роботи і для них це не буде проблемою, адже вони і дотримувались цих правил”, – повідомила заступник мера Галина Слічна.

За її словами, постанова Кабміну вже оприлюднена, і, відповідно з моменту її оприлюднення, ринки можуть працювати.

“Однак я більш ніж переконана, що сьогодні ринки зорганізуються у своїй логістиці організації роботи, зокрема, вони повинні провести дезінфекцію, привести до ладу свої території для того, щоб із завтрашнього дня продавці могли заходити на чисті та продезінфіковані території. Необхідно забезпечити наявність антисептиків, напрацювати чітку логістику дезінфекції приміщень, яка має відбуватись щотри години, завести відповідні журнали, у яких фіксувати ці дезінфекції. Кожен керівник має логістично це продумати. Згідно з постановою уряду, саме керівник несе відповідальність за дотримання цих правил”, – повідомила Слічна.

Вона також додала, що вчора на засіданні комісії ТЕБ і НС “ми прийняли рішення, щоб керівники ринків сьогодні до кінця дня надіслали гарантійні листи про те, що вони зобов’язані контролювати діяльність і дотримуватись правил. Йдеться про 25 ринків на території міста”.

Також мер Львова Андрій Садовий наголосив на необхідності дотримання усіх правил на час карантину та забороні наразі приймати продукцію із, закритого через значну кількість хворих, села Давидів.

«Давидів закритий на карантин, тому жодної городини на ринках з Давидова бути не може. Мій інтерес простий — щоб люди мали здорову і якісну їжу. Те, що сталось у Давидові, може статись будь-де, тому буде жорстокий контроль за дотриманням усіх правил. Якщо на ринку виявлять недоліки — ринок одразу закриють. Тому всі ваші працівники мають пройти експрес-тестування, ми допоможемо. Щоб люди, які торгують, були впевнені у своєму здоров`ї. Вхід на ринок — тільки у масках. Продавці також кожні 4 год повинні змінювати маски», — додав мер.

Нагадаємо, вчора на позачерговому засіданні комісії ТЕБ і НС прийняли рішення дозволити відновити роботу продовольчих ринків з часу оприлюднення змін, що були внесені в постанову Кабміну.

Коментарі

Позначки: , , , ,