Продавали незаконно зрубані дерева – на Львівщині правоохоронці припинили схему розкрадання лісу

Новини 26 Серпня, 2022 73

Зловмисників викрили слідчі поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Про це пише Четверта студія з посиланням на поліцію Львівщини.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що посадовці одного з лісогосподарств, розташованого на території Львівської області, причетні до розкрадання майна лісогосподарського підприємства. Зокрема, зловмисники проводили незаконні порубки дерев, які в подальшому реалізовували за готівку, без оформлення необхідних документів, а виручені у такий спосіб кошти – привласнювали.

25 серпня правоохоронці затримали одного із зловмисників, лісника, в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час реалізації ним незаконно зрубаної деревини породи «дуб» об’ємом більше 5 кубічних метрів та вартістю більше 50 тисяч гривень.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (Розтрата чужого майна яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід, правоохоронці встановлюють усіх учасників злочинної схеми.

Коментарі

Позначки: