Проблема львівського сміття актуальна навіть у Буську

Новини 20 Березня, 2021 200

Проблема львівського сміття актуальна навіть у Буську

Про масштаби проблеми в Україні почали активно говорити після трагедії у Львові на Грибовицькому сміттєзвалищі, де у 2016 році під завалами загинули троє рятувальників. Таким чином, сміття стало проблемою і нашого міста, тому що львівські відходи почали вивозити до нас.

Про це зазначає депутат Буської міської ради від “ЄС” Оксана Бабінська, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОО ЄС.

Люди, викидаючи сміття за межі двору, на жаль, не розуміють, що цим вони не захистять себе від негативних наслідків. Адже сміття розкладається, випаровуючись, забруднює атмосферне повітря, просочуючись крізь ґрунт, попадає в ґрунтові води.

Одним із таких є Верблянське сміттєзвалище, що розташоване за 4 км від м. Буськ. Туди вже тривалий час возять львівське сміття. У зв’язку з ситуацією, що склалася, уже відомо, що 26 лютого виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про надання субвенції місцевим бюджетам. Зокрема, з бюджету Львова за прийом твердих побутових відходів, що будуть надходити зі Львова, відповідно до Меморандуму про співпрацю між Львівською та Буською міськими радами, виділять – 950 тис. 325 грн.

Ці кошти м. Буськ отримає як субвенцію на соціально-економічний розвиток території.

Згідно даного факту, депутати фракції “Європейська Солідарність” ініціюватимуть звернення, щодо застосування виділених коштів Буською ОТГ.

Звертаємо увагу, що отримані кошти потрібно використати на благо розвитку міста. Тому необхідно скласти чіткий та добре продуманий план, щодо застосування кошторису, який стосується львівського сміття.

Щоб побороти сміття, мало його утилізувати і переробляти, його слід менше виробляти. Із сміттям потрібно поводитися як господарі і тоді в нашому спільному домі буде не тільки чисто, а й безпечно.

Коментарі

Позначки: ,