Президент Зеленський і його команда не здатні серйозно відстоювати українські національні інтереси, – Володимир В’ятрович

Новини 02 Січня, 2020 600
Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович

Президент Зеленський і його команда не здатні серйозно відстоювати українські національні інтереси, зокрема, досягти повного звільнення всіх українських в’язнів з російського полону.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович в ефірі «Прямого».

«Поки що я не бачу в діях нинішньої влади якоїсь мети, мене дивують коментарі про те, що обмін полоненими продемонстрував якусь велику рішучість, силу волі президента Зеленського. Нічого він насправді не продемонстрував, крім того, що Зеленський виконує те, що потрібно РФ. Ми маємо ще десятки військовослужбовців, які залишаються в полоні»,- сказав В’ятрович.

На його переконання, по суті Україна таким чином надає міжнародної суб’єктності терористичним формуванням ЛНР і ДНР.

«Про це пише вся світова преса, тому що мова йшла про обмін між Україною і Росією. На жаль, суб’єктом в цьому обміні була не Росія, а ЛНР і ДНР. Мова йшла про обмін полоненими, відколи це злочинці – беркутівці стали військовополоненими? Насправді тут багато речей, які дискредитують Україну як серед свідомих українських громадян, так і перед цілим світом.

Концепція, яку намагається показати Росія про те, що в Україні не зовнішня агресія, а громадянська війна, отримала ще один додатковий аргумент завдяки цьому обміну. Якщо Україна в якості полонених передає беркутівців, які стріляли в мирних демонстрантів 20 лютого, значить ми говоримо про те, що цей конфлікт розпочався 20 лютого, і значить ми визнаємо, що в корені своєму це громадянський внутрішньоукраїнський конфлікт. Це негативні речі, які можуть бути використані проти України в світовому масштабі»,- вважає депутат.

«Я не вірю в те, що президент Зеленський і його команда здатні серйозно відстоювати українські національні інтереси, здатні наполягати на своєму, здатні досягти повного звільнення всіх українських в’язнів. Це не видно по тих кроках, які вони роблять. Все, що робить нинішня українська влада, демонструє їхнє нерозуміння небезпеки того, як ними маніпулює РФ.

Це люди, які виховані в рамках російської культури, не просто російськомовні, а напевно російськомислячі. Це люди, для яких важко усвідомити, що Росія – агресор, що Росія це країна, яка намагається знищити Україну. Їм набагато простіше вірити в байки про те, що війна почалася тому, що хтось хотів нажитися на цій війні в 2014 році, і цей хтось Петро Порошенко.

Безглузді версії, які закидає російська пропаганда, чіпляються до них тому, що це простіше, ніж усвідомити, чим була Росія протягом усієї історії російсько – українських відносин, а Росія весь час була агресором», – зазначив В’ятрович.

«Для людини, яка знає українську історію, для політиків, які знають українську історію, події 2014 року не стали несподіванкою. Було зрозуміло, що це рано чи пізно почнеться. Зрозуміло, що Росія, яка не приховує своїх планів відновлення своєї імперії, ніколи не відпустить Україну просто так», – додав парламентар.

Коментарі

Позначки: ,