Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у листі до Петра Порошенка наголосив, що ЄС уважно стежить за ситуацією зі свободою слова в Україні

Новини 02 Грудня, 2019 102

«Європейський Союз уважно стежитиме за розвитком ситуації із захистом свободи ЗМІ в Україні і порушуватиме це питання перед українською владою», – запевнив Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер у своєму листі на адресу Голови політичної партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка. Пише “Четверта студія” посилаючись на прес-службу “Європейської солідарності”.

У відповідь на занепокоєння п’ятого президента України щодо тиску, який чиниться на телеканал «Прямий», Президент Єврокомісії наголосив, що Євросоюз надає вагомого значення захисту свободи ЗМІ та свободи висловлювання; цінностям, які складають фундамент будь-якої демократичної країни.

У переддень передачі повноважень новому складу Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висловив вдячність Петру Порошенку за плідну співпрацю та підтвердив важливість продовження курсу України на політичну асоціацію та економічну інтеграцію з Євросоюзом.

Нагадаємо, що у зв’язку із початком відкритого політичного тиску на телеканал «Прямий» п’ятий президент України та Голова політичної партії «Європейська Солідарність» 8 листопада звернувся з листами на адресу керівництва інституцій Європейського Союзу, Ради Європи, ОБСЄ, а також Європейської народної партії з проханням закликати українську владу припинити порушення основних прав і свобод в Україні, зокрема свободи ЗМІ, а також не згортати курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Коментарі

Позначки: ,