Президент проїхався у львівському громадському транспорті

Новини 06 Грудня, 2017 83

Фото - прес-служба Глави держави

Президент Петро Порошенко у Львові випробував перший в Україні електробус “Електрон” і поспілкувався з львів’янами

Про це глава держави написав у Twitter.
“Перший в Україні електробус “Електрон” – сучасний екологічний транспорт нового покоління, виготовлений у Львові”, – зазначив Порошенко.

Про особливості транспортного засобу Президентові розповів голова правління ПрАТ “Концерн Електрон” Юрій Бубес розповів, повідомляє прес-служба Президента.

Електробус “Електрон” моделі Е19101 – сучасний екологічний транспорт нового покоління, розрахований для комфортного перевезення до 100 пасажирів. Він сконструйований із низькою підлогою, для осіб з обмеженими можливостями в ньому передбачено відкидний пандус та місце в салоні, обладнане ременями безпеки. Пневматична підвіска електробуса має функцію “кнілінг” – зниження кліренсу електробуса для зручності посадки пасажирів.

Максимальна швидкість транспортного засобу – 70 км/год, пробіг без підзарядки батарей – понад 200 км. Акумулятори електробуса безпечні в експлуатації і мають великий ресурс. Собівартість одного кілометра пробігу становить 1,2 грн.

Електробус успішно експлуатується у Львові на регулярному маршруті з червня 2016 року та добре зарекомендував себе безперебійною роботою взимку. За час експлуатації електробус перевіз близько півмільйона пасажирів.

Коментарі

Позначки: ,