Президент Польщі невдовзі таки відвідає Україну

Новини 21 Листопада, 2017 69

Ілюстративне фото

Посол України в Польщі Андрій Дещиця повідомив про досягнення домовленості щодо візиту президента Польщі Анджея Дуди в Україну

Про це він заявив в інтерв’ю “Укрінформ” за підсумками зустрічі співголів консультаційного комітету президентів України і Польщі Костянтина Єлісєєва та Кшиштофа Щерського. Зустріч відбулася минулої п’ятниці у Кракові.

“Домовилися про важливу подію, що повинна відбутися найближчими тижнями. Йдеться про візит президента Польщі в Україну. Цей візит також мав би підтвердити зацікавленість обох сторін у розвитку стратегічного партнерства на всіх рівнях, зокрема на рівні глав держав. Візит до Харкова підкреслив би значимість безпекового фактора співпраці з урахуванням того, що Харків географічно знаходиться практично на передовій у контексті війни Росії проти України. Там розміщена значна кількість співробітників СММ ОБСЄ, з якими планується зустріч президента Польщі для обговорення питання безпеки і отримання їхніх оцінок безпекової ситуації в регіоні. Представники Польщі становлять одну з найбільших груп у складі СММ”, – сказав він.

Дещиця повідомив, що крім того, візит важливий в аспекті непостійного членства Польщі в Раді Безпеки ООН, де також обговорюватимуться різного роду проекти врегулювання ситуації на Донбасі, у тому числі миротворчий компонент ООН.

Як повідомлялося раніше, глава МЗС Вітольд Ващиковський не радитиме президенту Анджею Дуді здійснювати візит в Україну, передбачений у грудні, через “складну ситуацію” у відносинах з Україною. Президент Польщі Анджей Дуда вважає неприйнятним, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, і чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

Коментарі

Позначки: , ,