Представництво ЄС в Україні провело третій онлайн-фестиваль європейського кіно

Новини 21 Грудня, 2023 39

Після перегляду кінострічок, учасники брали участь у кіновікторинах, за результатами яких 70 переможців отримають призи

З 13 до 19 грудня в Україні вже втретє онлайн проходив European Film Festival 2023 (EUFF). Організаторами виступили Представництво Європейського Союзу в Україні спільно з європейськими культурними інституціями Goethe-Institut, Institut Français та Cineuropa. EUFF 2023 зібрав стрічки-переможці міжнародних конкурсів та надав можливість глядачам переглянути їх безкоштовно на онлайн-платформі.

Про це пише Четверта студія з посиланням на представництво ЄС в Україні.

Лейтмотивом цьогорічного фестивалю став слоган «Європа мовами кіно». Подія стала осередком занурення у кінематограф та різноманітність культур ЄС, залучивши до переглядів майже дві тисячі учасників.

Повна програма EUFF 2023 складалася з фільмів виробництва країн Європи: «Люксембург, Люксембург» (Україна), «Будинок зі скалок» (Данія, Україна, Швеція та Фінляндія), «У будь-який момент» (Фінляндія), «Боги Моленбека» (Фінляндія, Бельгія, Німеччина), «Луццу» (Мальта), «Оскар та Ліллі –– там, де нас ніхто не знає» (Австрія), «Побачення з Ембер» (Ірландія, Велика Британія), «У мене все добре» (Люксембург, Бельгія, Німеччина, Італія), «Колискова» (Іспанія). Після перегляду кінострічок, учасники брали участь у кіновікторинах, за результатами яких 70 переможців отримають призи.

За підсумками кінофестивалю лідером переглядів став фільм «Люксембург, Люксембург» українського режисера Антоніо Лукіча.

До трійки найпопулярніших стрічок також увійшли «Побачення з Ембер» (Ірландія, Велика Британія) та «Будинок зі скалок» спільного виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії.

«EUFF 2023 –– це ще одна віха у співробітництві ЄС та України у культурній площині. Цього року EUFF вперше відкрив двері й для сучасного українського кіно. Ми впевнені, що культурний обмін сприяє подальшому зміцненню партнерства, кращому розумінню та наближає Україну до Європейського Союзу», – зазначають у Представництві ЄС в Україні.
Організатор: Представництво Європейського Союзу в Україні.

Партнери: Goethe-Institut, Institut Français, Cineuropa.

Медіапартнери: Mind.ua, Bit.ua.

Технічні партнери: Festival Scope, SHIFT27.

Довідка:

Представництво ЄС в Україні має статус дипломатичної місії та є одним з понад 130 представництв Європейського Союзу у світі. European Film Festival –– це глобальний культурний проєкт, який реалізується представництвами ЄС по всьому світу з метою популяризації європейських цінностей, а також інформування про актуальні питання, важливі для європейських суспільств. Мета фестивалю в Україні – знайомити українців з Європою та її культурою за допомогою кіно. EUFF 2023: Європа мовами кіно.

Коментарі

Позначки: