Представниці Європарламенту готові допомагати постраждалим від насильства під час війни

Новини 28 Червня, 2022 46

Представниці Європарламенту готові допомагати постраждалим від насильства під час війни

Львівську обласну раду на зустрічі представляла голова міжфракційної депутатської групи «Рівні можливості» Соломія Риботицька

У понеділок, 27 червня, депутатська місія представниць Європарламенту з Бельгії, Польщі та міжнародних організацій поспілкувалася у Львові з депутатками місцевих рад Львівщини, правоохоронними органами, активістками, які працюють у сфері надання допомоги постраждалим від насильства.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

Львівську обласну раду на зустрічі представляла голова міжфракційної депутатської групи «Рівні можливості» Соломія Риботицька. Вона подякувала за підтримку України, зокрема Республіці Польща за допомогу в прихистку переселенців зі східних областей України, зазначивши, що такі зустрічі є необхідними у спільнодії з європейськими організаціями та установами.

«За чотири місяці повномасштабного вторгнення ворога в Україну проведено велику роботу щодо допомоги переселенцям, особливо постраждалим від сексуального та психологічного насильства жінкам та дітям. На жаль, дуже бракує психологів для роботи з жертвами сексуального насильства. Адже в Україні не вистачає центрів та спільної платформи для допомоги таким людям», – зауважила Соломія Риботицька.

Депутатки Європарламенту зазначили, що в Польщі також є нестача психологів такого спрямування. Отже, потрібно спільно звертатися до євроспільноти, міжнародних організацій для напрацювання рекомендацій та навчань майбутніх фахівців.

«Ми говоримо про допомогу жінкам, дітям, підліткам, чоловікам, воїнам та їхнім сім’ям. Щодо Львівської області: звісно, ситуація змінюється кожного місяця, адже переселенці мігрують, важко напрацювати стратегію за короткий термін. Але, однозначно, депутатки з представницями/ками юридичних та громадських організацій будуть виїжджати в громади області, аналізувати ситуацію, по можливості розглядати індивідуальні випадки, шукати шлях вирішення проблем.

На жаль, нас чекають великі виклики, пов’язаних із сексуальним та психічним насиллям на війні, адже вона триває», – наголосила Соломія Риботицька.

Візит депутатської місії представниць Європарламенту став наступною акцією після ухвалення парламентом Бельгії резолюції щодо використання зґвалтування як зброї війни. «Ми хотіли б, перш за все, посилити ефект резолюції та привернути до цього питання більше уваги. Більше того, як наступний крок, розглядаємо можливість винести нашу резолюцію на рівні ЄС та ООН», – підсумували іноземні гості.

Коментарі

Позначки: ,