Представники ОТГ Львівщини виступили проти “нової карти ОТГ Львівської області”

Новини 16 Жовтня, 2019 2 633

Сьогодні, 16 жовтня, у Львові відбувається обговорення на тему: “Чому Верховна Рада, ЛОР і ЛОДА хочуть ліквідувати економічно спроможні ОТГ і як цьому запобігти?”, пише 4studio.

Участь у обговоренні взяли: Галина Козяр, голова Новострілищанської ОТГ; Олег Василишин, голова Щирецької ОТГ; Віталій Горбатенко, координатор Комітету захисту прав громад.

Також організатори запрошували на подію представників від ЛОДА, проте, ніхто так і не з’явився мотивуючи свою відсутність тим, що “зараз усі, хто міг би коментувати дану тему, обговорює нову карту ОТГ Львівщини”.

“Існуємо з 2015 року і пройшли великий шлях, ми не згодні з тим що правила гри змінюють під час самої гри, ми є економічні спроможними, Новострілищанська ОТГ проти, аби вирішували її долю без нашої ж участі. Ті громади, які вже об’єднались і довели свою спроможність ефективно працювати, то ці громади треба чути і з ними говорити. Чиновники можуть звісно пропонувати своє бачення, але і людей треба чути. Ми вже скерували наші звернення до Верховної Ради, президента,  прем’єр-міністра, Мальського, Ганущина, до голів районних рад і чекаємо реакції на нашу позицію”, –  сказала Галина Козяр.

Відповідно до нової карти ОТГ, яку вчора опублікував “Захід.Нет”, Новострілищанська ОТГ входить до Бібирської ОТГ.

“Ми не порушували жодного закону, законно об’єднались і тепер маємо доводити те, що ми доводимо протягом всього свого існування – свою спроможність. Будуємо Народні доми, ремонти, освітлення, дороги, багато роботи вже є зроблено. Тепер нас ніхто навіть не запитує і це зрозуміти вже ніяк не вдається, адже ми використали своє законне право на об’єднання”, – вважає Олег Василишин, Щирецьку ОТГ якого, хочуть приєднати до Пустомитівської ОТГ.

“Згідно з фактами, усі обговорення нової карти ОТГ у районах відбуваються не прозоро, адже ніяких анонсів ніде, зокрема, на сайті ЛОДА, немає. З 20 районів зробити 6 і при цьому не робити публічного обговорення – це порушення принципу добровільності, що неодмінно призведе до збурення”, – зауважив Віталій Горбатенко.

Додамо, що представники Прес-клубу Львова, де відбувалось обговорення “Чому Верховна Рада, ЛОР і ЛОДА хочуть ліквідувати економічно спроможні ОТГ і як цьому запобігти?” заявили під час заходу про те, що просять вважати нинішню зустріч офіційним обговоренням такої ініціативи на Львівщині, адже жодних інших обговорень поки не було анонсовано.

Коментарі

Позначки: , , , ,