Представники громад Львівського району зобов’язалися позбутися пам’яток тоталітарної спадщини упродовж місяця

Новини 31 Травня, 2023 52

Загалом на території району виявили пів сотні об’єктів, які підлягають декомунізації

У Львівській обласній військовій адміністрації відбулося засідання робочої групи з питань декомунізації з представниками 11 громад Львівського району, які були присутні на обговоренні.

Про це пише Четверта студія.

Голова робочої групи Андрій Годик наголосив на важливості спільної роботи робочих груп з питань декомунізації у всіх районах області.

«На початку створення робочої групи мова йшла про 180 об‘єктів радянсько-тоталітарної спадщини, але завдяки спільній роботі виявили понад 240 таких об’єктів. Станом на зараз в області демонтували 46 об‘єктів, і процес лише буде прискорюватися. У Львівському районі виявили майже пів сотні об‘єктів, але цифра може бути більшою. Це є питання нашої свідомості, адже ми повинні позбутися того, що нам є чужим та неприйнятним. Пам’ятникам радянського минулого не місце на території області», – зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Також на важливості процесу декомунізації наголосив старший солдат 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Антон Петрівський, який доєднався до зустрічі з передової через відеозв’язок. До слова, він бере участь у всіх засіданнях робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА.

За результатами засідання громади зобов’язалися демонтувати наявні об’єкти до кінця червня. А деякі – навіть швидше.

Коментарі

Позначки: ,