Православна Церква Білорусі має отримати Томос, – Епіфаній

Новини 13 Серпня, 2020 72
Епіфаній анонсував візит вселенського патріарха в Україну

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній закликав білорусів боротися за незалежність своєї Церкви так, як у свій час це зробила Україна.

Про це він написав у Facebook, повідомляє “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

За словами митрополита, неканонічна анексія Москвою білоруської Церкви і зараз “продовжує мати трагічні наслідки для православ’я у всій Східній Європі”.

“Українська Церква утвердилася серед автокефальних Церков-Сестер. Православна Церква Білорусі має ті ж підстави і право просити Матір-Церкву про Томос, коли на те буде її бажання”, – підкреслив він.

Епіфаній також зазначив, що ПЦУ не може залишатися байдужою, “коли майбутнє білоруського народу, незалежність держави, свобода і безпека громадян, їх життя опинилися під загрозою”.

“Хочу побажати білоруському народу з Божою поміччю знайти свою власну відповідь на виклики, захистити свої гідність і свободу, демократичне і незалежне майбутнє своєї держави. Долучаю свій голос до заяв тих численних держав, міжнародних і громадянських інститутів, хто наполегливо закликає до негайного припинення насильства, звільнення тисяч невинно затриманих та проведення конструктивного діалогу між керівництвом Білорусі та громадянським суспільством для мирного виходу з кризи”, – написав він.

Коментарі

Позначки: , ,