Правоохоронці ліквідували конвертаційний центр з обігом у 50 мільйонів

Новини 14 Листопада, 2017 82

Старосамбірчанин, який побив до смерті співмешканку, проведе понад 7 років за ґратами. Ілюстративне фото

Найцікавіше, що ним керував директор державного підприємства.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«Співробітниками спецпідрозділу Управління Служби безпеки спільно з слідчими ГУ Нацполіції в Миколаївській області ліквідовано «конвертаційний центр» з обігом у 50 млн грн. Керівник держпідприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з директором одного із товариств організували протиправну діяльність, пов’язану з виведенням бюджетних коштів. Вони укладали з підконтрольними родичам керівника держпідприємства комерційними структурами договори на оброблення земель державної власності, вартість яких значно завищена», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для переведення в готівку незаконно отриманих доходів був організований так званий конвертаційний центр, до складу якого входило 21 підприємство з ознаками фіктивності. На їх  рахунки перераховувались кошти, які згодом потрапляли на банківські рахунки фізичних осіб та переводились у готівку. Окрім того, фігуранти провадження намагались організувати протиправну схему обготівковування валютних грошових коштів. Для цього вони зареєстрували на території країн Балтики комерційну структуру на підконтрольну особу.

При обшуках вилучили валюти на понад 1 мільйон гривень, банківські карти, чекові книжки, чорнові записи, документацію та печатки підприємств, що входили до конвертцентру, а також комп’ютерну техніку з електронними документами про здійснення правочинів, що характерні для здійснення конвертаційної діяльності.

У директора держпідприємства вилучили установчі документи підприємства-нерезидента, а також печатки місцевих фірм з ознаками фіктивності.

Триває досудове розслідування за ч.2 ст. ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Коментарі

Позначки: , , ,