Працівники поліції у Львові відстоюють свої конституційні права (ФОТО)

Новини 13 Березня, 2019 132

Фото: Varta1

У середмісті Львова проходить безстрокова мирна акція.

Як повідомляє Varta1, сьогодні, 13 березня, об 11:00 год. розпочалася безстрокова мирна акція, мета якої – відстояти свої конституційні права на житло. Принаймні так запевняють організатори пікету – ініціативна група мешканців будинку на вулиці Івана Виговського, 45-а.

Фото: Varta1

Напередодні пікетувальники заявляли, що основна їхня вимога, це передача будинку на вулиці Івана Виговського 45-а у в комунальну власність міста Львова, з метою подальшої приватизації кімнат їх мешканцями.

Гуртожиток на вул. Виговського, 45а у Львові.  Фото: Юра Швець/facebook

Відео:Varta1

Як повідомляє “Львівський портал”, протестувальники є пенсіонерами МВС і вимагають, аби балансоутримувач гуртожитку, Нацполіція Львівщини, передала його у комунальну власність міста. Саме після цього вони сподіваються приватизувати свої кімнати.

«Ми неодноразово зверталися до Головного управління Нацполіції Львівщини щодо передачі нашого гуртожитку у комунальну власність міста. Це все триває, напевне, років 15, і з цим питанням ми звертались до різних генералів. Тепер, коли поліцію очолює Валерій Середа, ми три рази ходили до нього на прийом, писали звернення, але жодної реакції немає. Тому сьогодні ми вирішили організувати мирну акцію протесту, щоб нас нарешті почули, адже ми не можемо приватизувати своє житло», – розповіла учасниця протесту Світлана, яка мешкає у гуртожитку на вул. І. Виговського, 45-А вже майже 20 років.

У цьому гуртожитку зараз живуть 540 людей, серед яких є близько 450 пенсіонерів МВС. Всі вони роками намагаються приватизувати свої кімнати, однак зробити цього дотепер не можуть.

«Ми є пенсіонерами МВС і мали би після виходу на пенсію отримати житло як соціальний захист працівників міліції. Але цей соцзахист не діє, не діє Конституція, адже фактично ми маємо право на житло, але реалізувати його не можемо. Саме тому ми сьогодні тут. Хочемо захистити своє право. Хоча ті наші кімнати не можна назвати повноцінним житлом. У них живуть цілі сім’ї, місця небагато (менше 19 кв м, – ред). А для пенсіонерів МВС житло мало би бути більшим. Сьогодні цього немає. Та ми не просимо більшого, ми просто хочемо мати те, що гарантовано законом», – пояснила мешканка гуртожитку Анна.

Як зауважують жителі гуртожитку, наприкінці лютого вони були на прийомі у Валерія Середи, який попередньо заявив, що не проти передачі будинку на вул. І. Виговського, 45-А у комунальну власність міста. Втім згодом вони отримали відповідь із Нацполіції Львівщини, у якій йдеться про те, що «правові підстави щодо передачі гуртожитку у територіальну власність м. Львова є відсутні».

Фото: “Львівський портал”

Нагадаємо, навесні 2017 року Верховна Рада України прийняла з правками закон № 1076, який дозволяємешканцям гуртожитків приватизовувати своє житло.

Як повідомлялося, у Львові поліцейські оголошують мирну акцію протесту.

 

 

Коментарі

Позначки: ,