Працівників ТЕЦ Новояворівська та Нового Роздолу переводять на триденний робочий тиждень

Новини 16 Квітня, 2021 240

Працівників ТЕЦ Новояворівська та Нового Роздолу переводять на триденний робочий тиждень

Триденний робочий графік – це тимчасовий і єдиний спосіб зберегти колективи ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська та запобігти масовим звільненням. Новий робочий графік діятиме до початку опалювального сезону 2021/2022 року. Працівники ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська перейдуть на триденний робочий тиждень через два місяці після оприлюднення наказу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на “Нафтогаз Тепло”.

Перехід на триденний робочий тиждень зумовлений великими збитками, що виникли на підприємстві через незатверджений місцевими владами економічно обгрунтований тариф на виробництво та постачання теплової енергії.

Поточний тариф, за яким споживачі Нового Роздолу та Новояворівська сплачують за теплопостачання, не переглядали понад 3 роки і є удвічі нижчим, ніж у містах Львівської області, він покриває лише 50% витрат підприємства.

Лише за опалювальний період 2020/2021 рік (без врахування даних березня) збитки підприємства склали 115,5 млн. грн. (ТЕЦ Нового Роздолу – 73,7 млн. грн, ТЕЦ Новояворівська – 41.8 млн.грн.).

Незважаючи на складний період, компанія продовжує справно сплачувати податки до місцевих бюджетів. Минулого року бюджети Нового Роздолу та Новояворівська поповнилися на 7,1 млн.грн та 7 млн.грн. відповідно.

«Незважаючи на труднощі, які переживає наше підприємство, працівники ТЕЦ після закінчення опалювального сезону розпочнуть підготовку та гідравлічні випробування мереж до наступного опалювального сезону. На жаль, нам не доводиться говорити про глибоку модернізацію виробництва та про заміну усіх аварійних ділянок тепломереж. Але ми беремо на себе відповідальність підготувати ТЕЦ та вчасно подати тепло з приходом холодів.

Ми розуміємо, яка відповідальність лежить на нас, тому просимо підтримки та розуміння у мешканців міст Новий Розділ та Новояворівськ та у місцевої влади. Затвердження економічно обгрунтованого тарифу  це єдиний спосіб не допустити колапсу системи теплопостачання.

У свою чергу, ми готові звітувати перед громадою за усі виконані роботи та залучені для підготовки до опалювального сезону кошти», –  зазначив в коментарі Федір Шевченко –  генеральний директор ТОВ «Нафтогаз Тепло».

Коментарі

Позначки: , , ,