Позиція партії “Самопоміч” у Львові мене абсолютно не дивує, – Синютка

Новини 02 Червня, 2020 624

Як Синютка і Княжицький зустрічались із львів’янами. Фото 4studio

Монобільшість і депутати «Голосу» підтримали у першому читанні скасування «екологічних» громадських слухань на час карантину.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на допис у Фейсбуці народного депутата фракції “Європейська Солідарність” Олега Синютки.

“Громадян цинічно позбавляють права на участь в прийнятті рішень, які можуть мати вплив на довкілля. Рішень, які стосуються управління природніми ресурсами, а фактично, нашим з вами майном. Будівельна мафія нахабно і брутально змітає будь-які «перепони» для власного збагачення і вседозволеності.

Бо ж громадські обговорення і слухання передбачають інформування громадськості про початок розгляду проектів на об’єктах, які становлять екологічну небезпеку. А також зобов’язують чиновників надати доступ до відповідних документів, врахувати зауваження від громадян. З огляду на ситуацію із плануванням територій, хаотичними забудовами та іншими комунальними проблемами у Львові, позиція партії Самопоміч мене абсолютно не дивує”, – йдеться у дописі нардепа.

За його словами, бажання скасувати погодження будь-яких документів головним архітектором означає пряму спробу уникнути відповідальності за дотримання генерального плану населеного пункту.

“Скоріш, навпаки – все логічно. Таким горе – управлінцям дуже хочеться скасувати погодження документів для забудови історичної частини міста і не залишити громаді навіть шансу не те, щоб контролювати їхні дії. Бажання скасувати погодження будь-яких документів головним архітектором означає пряму спробу уникнути відповідальності за дотримання генерального плану населеного пункту. Не погоджувати документацію з архітектором – означає знищити фундамент і не передбачити майбутнього комфорту для людей”, – додав Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: ,