Новини

Позачергові вибори на Львівщині у 2021

31 жовтня позачергові вибори відбудуться не лише у далеких Черкаській, Херсонській і Харківській областях, але також у двох громадах Львівської області: міського голови Комарнівської міської територіальної громади (попередній мер подав у відставку на початку 2021 у зв’язку із станом здоров’я) і сільського голови Шегинівської сільської територіальної громади (попередній голова помер на початку 2021).

Про це повідомив координатор Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Львівській області Тарас Радь, пише Четверта студія.

“У цей самий час також відбудуться проміжні вибори окремих депутатів до місцевих рад у трьох територіальних громадах Львівщини: двох депутатів Новокалинівської міської ради (округ №1 та № 5), депутата Судовившнянської міської ради (округ №5) і депутата Розвадівської сільської ради (округ №7).

Немає жодної згадки про позачергові, повторні чи додаткові вибори депутатів Малехівської сільської ради (яка ліквідована у 2020) чи Львівської міської ради Львівської міської територіальної громади через рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який може породити т. зв. “малехівський прецедент”. І не може бути, оскільки у законодавстві не існує для цього чіткого механізму. Хоча про ймовірність останніх виборів, яких не буде ближче до жовтня, напевне, писатимуть більше, аніж про місцеві вибори. які точно відбудуться”, – повідомив Радь.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

8 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

9 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

9 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

9 години тому