Позачергові вибори на Львівщині у 2021

Новини 03 Серпня, 2021 415

Тарас Радь. Фото 4studio

Немає жодної згадки про позачергові, повторні чи додаткові вибори депутатів Малехівської сільської ради чи Львівської міської ради Львівської міської територіальної громади

31 жовтня позачергові вибори відбудуться не лише у далеких Черкаській, Херсонській і Харківській областях, але також у двох громадах Львівської області: міського голови Комарнівської міської територіальної громади (попередній мер подав у відставку на початку 2021 у зв’язку із станом здоров’я) і сільського голови Шегинівської сільської територіальної громади (попередній голова помер на початку 2021).

Про це повідомив координатор Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Львівській області Тарас Радь, пише Четверта студія.

“У цей самий час також відбудуться проміжні вибори окремих депутатів до місцевих рад у трьох територіальних громадах Львівщини: двох депутатів Новокалинівської міської ради (округ №1 та № 5), депутата Судовившнянської міської ради (округ №5) і депутата Розвадівської сільської ради (округ №7).

Немає жодної згадки про позачергові, повторні чи додаткові вибори депутатів Малехівської сільської ради (яка ліквідована у 2020) чи Львівської міської ради Львівської міської територіальної громади через рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який може породити т. зв. “малехівський прецедент”. І не може бути, оскільки у законодавстві не існує для цього чіткого механізму. Хоча про ймовірність останніх виборів, яких не буде ближче до жовтня, напевне, писатимуть більше, аніж про місцеві вибори. які точно відбудуться”, – повідомив Радь.

Коментарі

Позначки: , , , , ,