Новини

Етно-галерея Роксоляни Шимчук з’їжджає з “Опери Пасаж”

Галерея відомої дизайнерки та етнографки має виїхати з «Опери Пасаж» до 1 жовтня

Приватний музей вишиванок, етно-галерея Роксоляни Шимчук має з’їхати із торгового центру на проспекті Свободи, 27. Наразі колекціонерка шукає нове приміщення і навіть припускає, що на деякий час експозицію доведеться закрити.

Як пише “Четверта студія”, про це Роксоляна Шимчук повідомила у коментарі Тvoemisto.tv.

«Тільки вчора ми отримали повідомлення про виселення. Поки не знаємо, чи відновимо музейну експозицію. Хотілося б, адже явище унікальне – приватних колекцій є багато, але мало з них доступні для огляду. До нас приїжджають люди зі всього світу – Європи, Америки, Канади, Австралії. Так само до нас приходять чимало майстрів, які можуть розгледіти унікальні шви вишивок не під склом, а наживо», – розповіла дизайнерка.

За словами Роксоляни Шимчук, окрім різноманітних етноколекцій, у галереї також знаходиться її майстерня. Загалом площа складає майже 400 квадратних метрів. Нове приміщення планує шукати уже більше за площею.

«У нас тисячі експонатів. Якщо вдасться переїхати, то це буде по-своєму нова експозиція, адже у старому приміщенні нам вже бракувало місця, деякі речі складали у скрині, натомість виставляли інші», – зазначила майстриня.

Додамо, що львів’янка Роксоляна Шимчук є відомою дизайнеркою, етнографисткою, галеристкою та колекціонеркою стародавнього українського одягу зі всієї України. В «Опері Пасаж» її етно-галерея знаходилася майже п’ять років.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

12 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

20 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

20 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

21 годину тому