Поїздка Зеленського до Оману свідчить про його дипломатичну непрофесійність,- Синютка

Новини 10 Січня, 2020 772
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Поїздка президента України Володимира Зеленського до Оману під час різкого загострення ситуації на Близькому Сході свідчить про його недалекоглядність та непрофесійність.

Про це сказав народний депутат з фракції « Європейська Солідарність» Олег Синютка в ток-шоу «Говорить Великий Львів», пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”.

«Стосовно Оману чи обману…Чи має право президент Зеленський відпочивати? Звичайно, що має. Чи має право президент Зеленський відпочивати за кордоном? Звичайно, має. Чи правильно, що президент Зеленський поїхав відпочивати за кордон? 100% неправильно, неморально, нестратегічно. Яка мета? Літаки, які літали за маршрутами Київ – Оман – Москва і в зворотньому напрямку… Якщо це ті речі, які будуть пов’язані із зустрічами з представниками країни-агресора, то я переконаний, що це не відпочинок, це навіть не робочі зустрічі. Це потенційна зрада українських інтересів», – сказав Олег Синютка.

Він зазначив, що Оман, який Зеленський вибрав для новорічного відпочину – це країна, яка є найближчим геополітичним партнером Ірану, а також офшорною зоною, щодо якої існують суттєві застереження з боку ЄС.

«Що є найгірше в цій історії? Що наш президент не бачить дальше 1 см, 1 метра, 10 метрів… Коли ми сьогодні є епіцентром зіткнення двох світів – західного цивілізованого і імперського російського, їхати в країну, яка має абсолютно неоднозначні виклики в суспільстві і світі, це недалекоглядно, це непрофесійно. Потім, намагаючись вилізти із ситуації, в яку потрапив, наражатися на нові неприємності, брехню, обман, це точно негоже президенту України», – вважає народний депутат.
Олег Синютка зауважив, що війна – це не тільки постріли ракетами, це і боротьба за енергоресурси.

«Іде боротьба за підвищення цін на нафту, і Росії, яка сьогодні перебуває під санкціями, вигідне зростання цін на нафту, вигідне ембарго проти Ірану, санкції проти Ірану і поставки на світовій ринок російської нафти. За це бореться Росія. Якщо президент цього не бачить, даруйте, тоді справді є над чим сміятися і над чим плакати простим українцям», – зазначив Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: , ,