«Повстанська ватра 2018» зібрала більше сотні учасників

Новини 23 Жовтня, 2018 137

«Повстанська ватра 2018» зібрала більше сотні учасників. Фото прес-служба ЛОДА

Цими днями «Повстанська ватра 2018» зібрала в урочищі річки Прийма на Миколаївщині сім роїв (команд) – «Вивірки», «Білий лелека», «Кіборги», «Права молодь», «Чорноморці», «Чорнокрилі» і «Послідовники УМХ», з яких, як і 76 років тому, сформувалась сотня «Бродяги».

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Урочисте відкриття «Повстанської ватри» та складання присяги вояка УПА відбулось опівночі. Зранку рої займалися вправами зі стрільби з пневматики і тактичної медицини, а також складання-розбирання АК-74. Нічні чування та молитви провадили брати-семінаристи та отець Іван Рибко.

Курс юних «повстанців» проходив за певним 20 – кілометровим маршру­том. Най­важливішими контрольни­ми пунктами стали: могила сотника «Явора» у Малехові, капличка на горі Високий Камінь, криївка на скелях в Ілові — місце смерті і першого похован­ня Петра Парандія «Орлика», Стільський ліс і місце першого похо­вання Палідовича-Карпатського на тамтешньому сільському цвинтарі. Традиційно учасники акції при­бирали відвідувані місця і вшановували пам’ять полеглих у роки визвольної бо­ротьби.

Також відбувся рейд до урочища Теребежа, де організували імпровізовані бої. Рої вчилася організовувати та охороняти штаби, а також знаходити й атаку­вати їх. Все це було проведене у формі теренової гри, яка допомогла учасникам «Повстанської ватри» частко­во відродити історію.

Організатори заходу: департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної держаної адміністрації, Львівська обласна організація «Українська молодь – Христові», Новороздільський осередок УМХ, станиця Миколаїв Пласту НСОУ, ГСПО «Тризуб» ім. С. Бандери м. Новий Розділ, Молодіжний християнський центр «Синай» м. Новий Розділ.

«Повстанська ватра 2018» зібрала більше сотні учасників. Фото прес-служба ЛОДА

«Повстанська ватра 2018» зібрала більше сотні учасників. Фото прес-служба ЛОДА

Коментарі

Позначки: , ,