Повне відновлення Бурштинської ТЕС займе від пів року до року

Новини 21 Жовтня, 2022 64

Унаслідок ракетних ударів 10 та 19 жовтня ТЕС зазнала досить значних руйнувань.

Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Четверта студія.

Повне відновлення Бурштинської ТЕС займе від пів року до року, зазначила під час засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду під час воєнного стану Світлана Онищук.

“Внаслідок ракетних ударів 10 та 19 жовтня ТЕС зазнала досить значних руйнувань. На сьогодні складено перелік пошкодженого майна та обладнання. Підприємство проводить відновлювальні роботи. Здійснено підрахунок збитків та пошук необхідного обладнання. На жаль, повне відновлення Бурштинської ТЕС – це дуже складний процес, який займе від пів року до року. Усі споживачі на сьогодні забезпечені електроенергією”, – розповіла очільниця області.

За її словами, оскільки планується підвищення температури повітря наступного тижня, важливо відкласти початок опалювального сезону, щоб якомога більше зберегти електроенергії та природного газу.

“Хочу вкотре наголосити: у нічні години можемо споживати електричну енергію за потребою, а також в середині дня, якщо на вулиці сонячна погода, оскільки країна забезпечена достатньою кількістю сонячних батарей. В інші години, від 7:00 до 23:00, велике прохання економно споживати електроенергію. Вкотре прошу поставитися до цього відповідально, адже від кожного з нас залежить, чи буде протягом найближчих днів вимушене вимкнення світла”, – додала вона.

Коментарі

Позначки: