Постраждалим від обвалу будинку у Дрогобичі повертатимуть не кошти, а квадратні метри

Новини 12 Грудня, 2019 209

Фото: Дрогобицька міська рада

Постраждалим з будинку на вул. М. Грушевського, 101/1 у місті Дрогобич, повертатимуть не кошти, а квадратні метри.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на сайті Дрогобицької міської ради.

Як зазначається у повідомленні, другий пакет документів щодо відшкодування коштів за втрачене житло постраждалим мешканцям перебуває на розгляді у Міністерства юстиції України. Попередньо документи були погоджені Міністерством економіки України.

Наступним кроком має стати ухвалення пакету документів Міністерством юстиції України та передача їх разом з проєктом постанови про виділення коштів Кабінету Міністрів України.

За попередньою інформацією постанова КМУ мала б бути підписана до нового року. Йдеться про 40 мільйонів 721 тисячі гривень з розрахунку 16 тис. грн за квадратний метр. Розпорядником коштів буде Львівська обласна державна адміністрація, на рахунки якої після підписання постави КМУ зачислить відшкодування Міністерство фінансів України. Якщо постраждалі мешканці не встигнуть освоїти кошти до кінця року, то для закупівлю житла можливо буде здійснити у 2020 році.

«Існують два шляхи відшкодування постраждалим втраченого житла: перший — це закупівля житла або ж повернення коштів готівкою. Є ймовірність, що застосують перший варіант», – інформує Дрогобицька міська рада.

 

Коментарі

Позначки: , , ,