Посли США, Канади, Японії та ЄС заслухають “план Маршалла” для України

Новини 04 Листопада, 2017 38

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Якщо проект буде реалізовано, то в Україні ВВП може щорічно зростати на 6-8%

Так званий “план Маршалла” для України у литовському Сеймі посли США, Канади, Японії та країн ЄС заслухають 6 листопада. Про це в ефірі 5 каналу розповіла віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. За її словами, у разі, якщо план буде реалізовано, то в Україні ВВП може щорічно зростати на 6-8%.

“Безумовно, той факт, що Литва через свої зусилля і через дуже ретельну підготовку такого європейського плану для України, так званого “Плану Маршалла”, вона підготувала підґрунтя для того, щоби могти його презентувати і бути почутою іншими членами Європейського Союзу, – це надзвичайно важливо. Разом з тим, ми мусимо розуміти, що це тільки початок шляху для того, щоби цей план отримав реальну підтримку у всіх партнерів, які би залучилися до інвестиційного плану у 5 млрд доларів чи євро щорічно на інвестиції до України”, – пояснила вона, додавши, що план вже набув більш конкретизовані обриси.

Надаємо, 6 листопада 2017 року в Сеймасі Литовської Республіки відбудеться презентація “Нового європейського плану для України” (“Плану Маршалла для України”) для послів Канади, США, Японії та держав-членів Європейського Союзу.

Ілюстрація: Hyser

Коментарі

Позначки: , ,