Посадовець Львівської ОДА визнав, що вартість доставки газу може вирости (ВІДЕО)

Новини 25 Листопада, 2021 1 435

На Львівщині бюджетні установи укладають угоди з "Нафтогазом"

Богдан Кейван вважає, що газовий тариф зросте. Рішення має затвердити Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

У грудні НКРЕП має переглядати тарифи на доставку газу. І на думку директора департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської облдержадміністрації Богдана Кейвана, вартість зросте.

Про це він заявив в програмі «Великі перемовини» на «Першому Західному», пише Четверта студія з посиланням на Форпост.

«Львівгаз» подало нам на розгляд розрахунки свого тарифу. Ми аналізували складові тарифу. «Львівгаз» минулого року закладав потужність 1 мільярд кубів. На цей рік – 1,200 мдрд кубів. І тому в них вийшли витрати на заявлену потужність більші», – говорить посадовець.

Оскільки тариф затверджує НКРЕП, облдержадміністрація подала комісії свої зауваження. Як говорить Богдан Кейван, вони не погоджуються з заявленими розрахунками. Втім, він вважає, що тариф все-таки піднімуть, але не на суму, яку вимагають газовики, а меншу.

Його підтримує обласний депутат Тарас Подвірний. Він теж вважає, що НКРЕП підніме тариф на доставку газу.

«Збільшилась заробітна плата працівників підприємства. На якусь частку тарифи можуть зрости, але на настільки, скільки вимагають газовики», – говорить депутат. Хоча каже, що також має претензії до складових тарифу. «Вони туди «запихали» додаткові витрати, які вони раніше законтрактували і які потім лягають на споживачів», – розповідає Тарас Подвірний.

«Львівгаз» на наступний рік пропонує підвищити тариф на доставку газу для споживачів із 1,68 гривень/м3 до 4,18 грн/м3 (без ПДВ) за місяць.

Коментарі

Позначки: , , ,