Порошенко знову закликав присвоїти Героя України морпіху Ярославу Журавлю

Новини 24 Серпня, 2020 402

Порошенко вкотре закликав присвоїти Героя України морпіху Ярославу Журавлю. Фото: відкриті джерела.

Батько загиблого морпіха Ярослава Журавля закликав усіх патріотів об‘єднатися навколо спільної мети – розбудови незалежної України. Під час виступу на Європейській площі, де відбувся багатотисячний мітинг «З Незалежністю не жартують!», Сергій Журавель зазначив, що за це віддали свої життя воїни з небесного легіону.

Про це повідомляє прес-служба “ЄС”, пише “Четверта студія”.

«Відстань від Дніпропетровщини до Києва 400 км. От 400 км коли сюди їдеш, так у нас в селах і містах збудовано, що обов’язково над дорогою стоять цвинтарі. І от їдеш і бачиш отакі прапори, прапори залишилися на землі, а душі журавлів і соколів полетіли в небо. Журавлик нашої сім’ї пішов від нас, пішов не просто, він боровся за своє життя, він боровся за Україну», – говорить батько Героя.

«Влада зробила так, що коли ми моїй жінці сказали: «Бережіть серце», а вона каже: «У мене серця немає, там камінь». Як же може у матері бути серце, коли їй поставили вибір – вибирати день смерті з 13 по 16. Яка мати це витримає? Наша родина вибрала, вчора було 40 днів, як душа нашого сина полетіла до Господа. Він буде одним з тих соколів чи журавлів, які з нами, але не поряд», – говорить Сергій Журавель.

«Я вам скажу одне: там немає політичних партій. Там є легіон, є визволителі, є бійці, у яких одна єдина ціль – наша вільна, незалежна, любима Україна. Чому ж ми не можемо просто взятися за руки, об’єднатися і зробити одну єдину квітучу Україну», – закликав батько загиблого воїна.

Петро Порошенко вкотре звернувся до президента Зеленського із вимогою відзначити подвиг Ярослава Журавля найвищою державною нагородою.

«Сьогодні було присвоєно декілька високих звань Героїв України, артистам, іншим. Я їх не обговорюю. Але він не почув заклику мільйонів українців – підписати указ і присвоїти Ярославу Журавлю звання Героя України. Бо немає тих, хто заслужив цього звання більше. І я прошу, щоб десятки тисяч людей, які сьогодні були на Марші ветеранів, які дивляться нас, знову в черговий раз звернулися до влади з вимогою негайно присвоїти  Журавлю звання Героя. Це не йому потрібно, це потрібно Україні і українцям. І нехай він про це чує, і нехай батько знає, ми будемо цього вимагати. Це точно буде», – переконаний п‘ятий Президент.

Коментарі

Позначки: , , , ,