Порошенко засвідчив принципову позицію у боротьбі з корупціонерами, – експерт

Новини 06 Березня, 2019 316
Ольга Березюк. Фото Назарій Юськів, 4studio

Ольга Березюк. Фото Назарій Юськів, 4studio

Позиція Президента України Петра Порошенка полягає у тому, що Глава держави вимагає об’єктивного розслідування та наголошує на тому, що індульгенції від відповідальності перед законом немає у нікого. Заяви Порошенка засвідчують саме таку принципову позицію. Про це у коментарі “Четвертій студії” заявила політичний експерт та журналіст Ольга Березюк.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вимагає об’єктивного розслідування усіх фактів, викладених у журналістському розслідування “Бігус.інфо”.

“Звільнення Олега Гладковського означає, що Порошенко не просто прагне об’єктивного розслідування, а створює для того максимально сприятливі умови і атмосферу суспільної довіри до його майбутніх результатів. Також Порошенко звернувся саме до НАБУ, оскільки цей антикорупційний орган є незалежним від Глави держави”, – каже Ольга Березюк.

Вона також відзначила, що громадськість покладає надію на те, що НАБУ відреагує на звернення Порошенка і конкретними діями відреагує на це звернення з огляду на особливо гучний резонанс журналістських матеріалів.

“Українці потребують і вимагають об’єктивного розслідування, яке би викликало довіру. Громадське середовище зацікавлене у прозорості та покаранні будь-яких проявів корупції”, – резюмувала експерт.

Нагадаємо, Президент підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО. Так само його знято й з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічної співпраці України із закордонними раїнами, а також виведено зі складу Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції.

Додамо, за даними із відкритих джерел, саме Порошенко як приватна особа найбільше доклався до зміцнення обороноздатності країни.

Як уже писали медіа, з 2014 року він та структури, кінцевим власником яких він є, витратили на благодійність понад один мільярд двісті мільйонів гривень. Левова частка – 550 мільйонів – пішла на допомогу армії. Наприклад, одна з компаній ще у 2014 році профінансувала відновлення комплексів протиповітряної оборони навколо Києва. 2018 року – придбали та передали на озброєння десантно-штурмових військ 430 снайперських гвинтівок. У 2017 році купили 98 снайперських гвинтівок для бійців Сил спеціальних операцій. В грудні 2018 року Петро Порошенко придбав квартири для родин двох спецпризначенців з Кропивницького, які знаходяться в полоні бойовиків.

Резонансне журналістське розслідування щодо корупційних порушень у сфері оборонних закупівель значною мірою будується на витоці кримінальних справ, які реально розслідуються правоохоронними органами.

Коментарі

Позначки: ,