Новини

Порошенко запропонував план, як подолати кризу у стосунках влади з Євросоюзом

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко взяв участь в онлайн-засіданні Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”.

Петро Порошенко у своєму виступі заявив, що внутрішньополітична ситуація в Україні має всі ознаки кризи державного управління.

«Ми не можемо спокійно спостерігати за тим, як Україна, яку ми разом з вами будували з 2014 року, сповзає в хаос некерованості, автократії та проросійського антиукраїнського реваншу», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Він підкреслив, що спільними зусиллями необхідно врятувати демократичну європейську Україну і забезпечити її рух через реформи до об’єднаної європейської родини.

На думку Петра Порошенка, ключовими пріоритетами співпраці у наступному році мають стати зміцнення стійкості України проти російської агресії, посилення санкцій ЄС проти Росії, забезпечення макроекономічної стабільності України завдяки продовженню співпраці з МВФ та ЄС, координація зусиль з протидії пандемії коронавірусу, включаючи забезпечення швидких поставок дієвих вакцин в Україну, а також оновлення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом для її приведення у відповідність до сучасних викликів.

«Нашою головною стратегічною метою є створення умов для забезпечення членства України в Європейському Союзі, ідеї, що підтримується більшістю українського суспільства та громадян країн ЄС. І «Європейська Солідарність» зробить все можливе для гарантування невідворотності курсу реформ та протидії проросійському реваншу», — запевнив Петро Порошенко.

Як відомо, 1 грудня був опублікований щорічний звіт Єврокомісії щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС із значною кількістю негативних оцінок розвитку подій на шляху реформ у 2020 році. У звіті, зокрема, зазначається, що недавні рішення Конституційного суду України поставили під сумнів досягнення України в боротьбі з корупцією. Темп реформ в Україні у 2020 році порівняно з останніми місяцями 2019 року знизився – йдеться у звіті ЄС.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

22 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

23 години тому