Порошенко запропонував план, як подолати кризу у стосунках влади з Євросоюзом

Новини 07 Грудня, 2020 94
Петро Порошенко. Фото: Прямий.

Петро Порошенко. Фото: Прямий.

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко взяв участь в онлайн-засіданні Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”.

Петро Порошенко у своєму виступі заявив, що внутрішньополітична ситуація в Україні має всі ознаки кризи державного управління.

«Ми не можемо спокійно спостерігати за тим, як Україна, яку ми разом з вами будували з 2014 року, сповзає в хаос некерованості, автократії та проросійського антиукраїнського реваншу», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Він підкреслив, що спільними зусиллями необхідно врятувати демократичну європейську Україну і забезпечити її рух через реформи до об’єднаної європейської родини.

На думку Петра Порошенка, ключовими пріоритетами співпраці у наступному році мають стати зміцнення стійкості України проти російської агресії, посилення санкцій ЄС проти Росії, забезпечення макроекономічної стабільності України завдяки продовженню співпраці з МВФ та ЄС, координація зусиль з протидії пандемії коронавірусу, включаючи забезпечення швидких поставок дієвих вакцин в Україну, а також оновлення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом для її приведення у відповідність до сучасних викликів.

«Нашою головною стратегічною метою є створення умов для забезпечення членства України в Європейському Союзі, ідеї, що підтримується більшістю українського суспільства та громадян країн ЄС. І «Європейська Солідарність» зробить все можливе для гарантування невідворотності курсу реформ та протидії проросійському реваншу», — запевнив Петро Порошенко.

Як відомо, 1 грудня був опублікований щорічний звіт Єврокомісії щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС із значною кількістю негативних оцінок розвитку подій на шляху реформ у 2020 році. У звіті, зокрема, зазначається, що недавні рішення Конституційного суду України поставили під сумнів досягнення України в боротьбі з корупцією. Темп реформ в Україні у 2020 році порівняно з останніми місяцями 2019 року знизився – йдеться у звіті ЄС.

Коментарі

Позначки: ,