Новини

Андрія Антоненка готові взяти на поруки

Депутати «Європейської Солідарності» готові взяти на поруки підозрюваного у справі Шеремета Андрія Антоненка.

Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова в коментарі «Прямому» в перерві судового засідання, де розглядається апеляція на арешт Андрія Антоненка, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “ЄС”.

«Ми з колегами відвідуємо судові засіданні і готові підписати заяву про взяття на поруки, тому що Андрій Антоненко вже рік за гратами. Апеляційний суд може зараз спокійно скасувати  запобіжний захід і він може захищати себе, перебуваючи під домашнім арештом. Дуже багато в залі суду командирів військових підрозділів, громадських діячів, політиків, депутатів 7,8 і 9 скликань. Виступи адвокатів були фаховими і вони говорили про відсутність доказів», – сказала Іонова.

«Є джерела доказової бази, але це не є прямі докази. Немає ніяких ризиків, що Антоненко десь поїде, він людина військова. Тому всі прокурорські закиди адвокати відкидають. Ми плануємо виступати, говорити про те, що ми готові брати на себе відповідальність, Андрій Антоненко має право захищатися не за гратами, тобто немає жодних підстав, щоб його вже рік тримали під вартою.  Ми намагаємося довести, що Антоненко не буде десь переховуватися, а навпаки зацікавлений у відновленні свого чесного імені», – додала депутат.

«Так звані докази – це два відеозаписи, але ці відеозаписи в обрізаному вигляді, і навіть адвокати не були допущені до ознайомлення з ними. Одна зачіпка, що обула прокурорами заявлена, розвалюється. Коли ми говоримо про висновок британського експерта щодо ходи, який насправді є тренером з карате і жодного разу не з’явився навіть по відеозв’язку, щоб з ним можна було поспілкуватися, це викликає підозри », – зауважила Іонова.

«Якщо ви говорите, що у вас є докази, то надайте адвокатам для ознайомлення. Те, що Андрій взагалі не має сидіти за гратами, де він перебуває вже рік – це 100%. Чому є надія? Тому що Юлії Кузьменко змінили запобіжний захід, а так звані докази ті ж самі. Тому буде дивна позиція, якщо судді залишать Андрія Антоненка за гратами, це нелогічно, я не бачу тут юридичного підґрунтя. Це буде означати, що політичне замовлення продовжується», – зазначила депутат.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

3 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

3 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

4 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

5 години тому