Порошенко запропонував Кремлю свій телеміст: ми – з українського Сімферополя, а росіяни – з Гаазького трибуналу

Новини 11 Липня, 2019 41
Петро Порошенко у Львові

Петро Порошенко у Львові

Росії не вдалося досягти воєнного успіху на Донбасі і захопити всю Україну, тому вона намагається реалізувати інший план – через “п’яту колону” в українському парламенті.

Про це лідер партії “Європейська Солідарність”, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив під час виступу перед прихильниками на мітингу в Ужгороді, пише Прямий.

“Кремль і “п’ята колона” працюють в унісон. Росія відверто, грошима підтримує “Опозиційну платформу”, і про це свідчить чергова поїздка їхнього кубла до Москви – для того, щоб вони почали “дагавариваться”. Але наші умови дуже прості. Звільніть українську землю. Приберіть окупаційні війська. Припиніть вбивати українців. Звільніть Крим. І далі – телеміст. Ми – з Сімферополя чи Бахчисарая, вони – з Гааги, де їх будуть судити. І це буде дивитися вся Україна і весь світ», – заявив Порошенко, якого цитує прес-служба політсили.

“Вони хочуть проповзти в парламент, там створити антиукраїнську коаліцію, через неї пройти в уряд, а в уряді старанно виконувати вказівки Кремля. Вони думають, що таким чином захоплять Україну. Їм не вдалося зламати фронт. І зараз вони хочуть висадитися під куполом Верховної Ради і звідти захопити всю Україну. Бо Донбас їм не потрібен і Крим їм не потрібен. Їм потрібна вся Україна – включно з Києвом, Львовом і Ужгородом. Не вийде! “Парламентський спецназ” “Європейської Солідарності” не дозволить “п’ятій колоні” Кремля керувати Україною”, – наголосив лідер партії.

Порошенко зазначив, що за даними останніх соціологічних досліджень, “Європейська Солідарність” – єдина політична сила з демократичного проукраїнського табору, яка впевнено долає прохідний бар’єр і входить до трійки лідерів перегонів.

Кожен втрачений відсоток голосів, відданих за непрохідні партії, додасть депутатських мандатів проросійським силам, зауважив п’ятий президент України.

7 липня ведучий програми “Вести недели” на російському пропагандистському каналі “Россия 24” Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту “Треба поговорити”, який заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Коментарі

Позначки: , , , ,