Порошенко закликає Євросоюз запровадити санкції проти Росії за дезінформацію

Новини 09 Липня, 2020 425

Скриншот відео/ФБ Петро Порошенко

На запрошення керівництва Європейської народної партії п’ятий Президент України, голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко виступив на форумі ЄНП з питань протидії дезінформації та пропаганді.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу політсили.

У Форумі також взяли участь Віце-президент Європейської Комісії Маргарітіс Щінас, член Європейської Комісії Марія Габріель, міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, депутати Європейського Парламенту та члени національних парламентів – представників політичної родини Європейської народної партії.

Під час виступу Петро Порошенко ознайомив європейських колег з досвідом протидії української влади російській гібридній агресії, включаючи дезінформації та пропаганді у 2014-2019 роках. Він наголосив, що Україна завжди була і залишається полігоном Росії у випробуванні різних форм гібридної війни, в тому числі інформаційних, які мають на меті підрив суспільної довіри до влади, до політичних кіл та державних інститутів.

Петро Порошенко наголосив, що у своїх гібридних кампаніях Росія активно використовує та маніпулює демократичними цінностями та інститутами, такими як свобода слова та ЗМІ. Відтак, на думку п’ятого Президента, важливим елементом боротьби з деструктивним впливом дезінформації мають стати активізація міжнародної співпраці для протидії гібридним загрозам, здійснення обмінів щодо кращих практик боротьби з дезінформацією, посилення роз’яснювальної роботи серед громадян щодо гібридних загроз та методів протидії.

Лідер «Європейської Солідарності» закликав Європейський Союз розглянути можливість запровадження санкцій проти Росії за дезінформаційну кампанію, спрямовану на підрив безпеки та стабільності на європейському континенті.

На прохання учасників форуму Петро Порошенко поінформував про стан верховенства права та правосуддя в Україні і небезпеку інструменталізації системи судочинства в політичних цілях.

Коментарі

Позначки: , ,