Порошенко закликає вшанувати пам’ять українців, закатованих голодом у 1932-1933 роках

Новини 27 Листопада, 2020 330

Порошенко закликає вшанувати пам’ять українців, закатованих голодом у 1932-1933 роках

«Радянський геноцид в Україні був не просто випадком масового вбивства, але саме випадком геноциду, знищення не лише окремих людей, але й усієї культури та нації», — такий висновок зробив Рафаель Лемкін, автор самого терміну «геноцид», один з тих, хто добився прийняття Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Про це повідомив п’ятий Президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко.

Про це інформує Четверта студія з посиланням на прес-службу партії ЄС.

“Голодомор-геноцид українського народу, влаштований та ретельно спланований Кремлем, — один з найбільших злочинів ХХ століття.

Винищення цілого народу лише за те, що вони українці… За те, що вже самим фактом усвідомлення себе окремим народом ставлять під загрозу існування імперії.

Протягом десятиліть за одне лише згадування про Голодомор можна було заплатити роками неволі. Повне знищення і якнайскоріше забуття — те, що жадав Сталін. Та в тисячах і тисячах українських родин згадували імена загиблих родичів. Україна вижила та зберегла власну пам’ять. Саме ця пам’ять нині допомагає нам засвоювати трагічні уроки минулого, чесно розповідати про них всьому світові і боронити своє майбутнє.

Завтра о 16 годині моя родина разом із мільйонами українців по всьому світу запалить свічку на своєму підвіконні в пам’ять про закатованих голодом українців у 1932-1933 роках.

Прошу, приєднуйтесь і ви. Україна пам’ятає…”, – заявив Порошенко.

Коментарі

Позначки: