Порошенко закликав усіх українців молитися за полонених моряків

Новини 30 Листопада, 2018 57

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Хмельниччину відвідав храм «Всіх Святих землі Української» Української Православної Церкви Київського Патріархату, де взяв участь у молитві з військовими капеланами та жителями Хмельницька, пише прес-служба ЛОДА.

Глава держави закликав усіх українців молитися за захоплених росіянами в полон українських моряків та усіх полонених і ув’язнених в російських в’язницях.

«Ви знаєте, що 25 листопада 23 українських героя потрапили в полон до країни-агресора. Українці зараз перебувають в полоні і в окупованому Криму, і в підвалах окупованого Донецька і Луганська як політичні в’язні в московських в’язницях. У мене прохання – моліться за них. Вони потребують і допомоги і підтримки. Вони справжні українські герої», – сказав Президент.

Глава держави наголосив, що він як Президент і вся українська влада буде робити все можливе, щоб їх звільнити.

«Ми підняли увесь світ зараз для того, щоб повернути їх додому. Я хотів би, щоб вони зараз це почули», – сказав Президент.

Президент після спільної молитви поспілкувався з місцевими мешканцями та ще раз наголосив на важливості для України рішення Вселенського Патріарха щодо надання Томосу про помісну автокефальну православну церкву і проведення Собору. «Україна більше не буде мати церкву, яка керується з Москви. І в українських церквах не будуть більше молитися за російську владу і за російське воїнство, а будуть молитися за Україну і український народ – за його щастя, за волю. І дуже важливо, що Господь почув наші молитви», – зауважив він. Президент подякував мешканцям Хмельницька за підтримку єдиної церкви в Україні.

«Хочу сказати, що це не маленька, а велика наша перемога – перемога поколінь українців. Наголошую, не з 1991 року, і не 332 роки тому, а з Дня Хрещення», – наголосив Глава держави.

Коментарі

Позначки: , , ,