Порошенко закликав український народ до захисту фундаментальних здобутків останніх п’яти років

Новини 30 Червня, 2019 133

Фото: ФБ/Петро Порошенко

Процеси, які відбуваються навколо Православної церкви України – це ті випробування, які  молода автокефальна церква має пережити, щоб зміцнити свою єдність і стати сильнішою. Зараз для суспільства стає очевидним, наскільки складно було досягти єдності для одержання Томосу, але команда Порошенка та підтримка всього українського народу допомогли зробити неможливе, – про це п’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність» заявив під час відвідання Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця на Волині.

«Це унікальне для України місце, в якому ще Данило Галицький отримував благословеннями перед битвами та ухваленням важливих рішень. Символічно, що відродження української церкви відбувається в таких визначних історичних місцях», – зазначив Порошенко.

«Тут ми сьогодні бачимо відродження української церкви – нашої Православної церкви України. Якщо загалом по Україні перейшло 532 парафії в Православну церкву України, то лише на Волині перейшло 108. Це означає, що люди вірять в майбутнє нашої церкви. На сьогоднішній день той Томос, який Господь дарував нам, забезпечив справжню незалежність церкви від Росії. Це є духовний фундамент нашого життя і нашої країни і народу», – заявив Петро Порошенко.

Порошенко помолився в українській святині і вперше ударив в набат, аби закликати український народ до захисту фундаментальних здобутків останніх п’яти років: помісної церкви, армії, мови та культури.

«Вперше в житті я пішов на дзвони, і ми ударили в набат, для того, щоб український народ зараз об’єднався, зібрався і пішов в бій. Бо тільки разом ми можемо перемогти реванш: не дозволити завдати удару у спину українській армії, українській церкві і українські мові», – наголосив Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: ,