Порошенко закликав Садового не використовувати Музей Шухевича для зведення політичних рахунків

Новини 29 Лютого, 2024 97

Порошенко переконаний: команда ігнорувати і пропозицію Фонду, і прохання львівʼян надійшла з Києва

Петро Порошенко закликав владу не використовувати Музей Шухевича для зведення політичних рахунків

Про це пише Четверта студія.

Шухевич обʼєднує українців – переконаний пʼятий Президент, який готовий виділити гроші на відбудову музею і вже надав гарантійний лист на 4 млн грн. 

Як відомо, і родина, і львівські архітектори, і громада підтримують термінову відбудову музею, зруйнованому російським «шахедом» два місяці тому, у первісному вигляді. 

Однак міський голова Львова вирішив оголосити конкурс на кращий проєкт. Порошенко переконаний: команда ігнорувати і пропозицію Фонду, і прохання львівʼян надійшла з Києва. 

«Вони оголошують всілякі «міжнародні конкурси», щоб тягнути час. А ще, не дай Боже, витратять на це бюджетні кошти замість віддати їх на армію. І попри прохання родини, думки українських архітекторів та митців і просто небайдужих українців залишити музей таким, який він був до влучання російської ракети, мають намір ігнорувати цю вимогу через безвідповідальне політиканство», – написав Порошенко в соцмережах.

«Я вже казав і скажу ще раз. Якщо ви хочете долучитись до цього проекту, дуже прошу: вшануймо памʼять музею всі разом і не даймо історичній памʼятці лежати під снігом, дощем та сонцем. Бо до літа там не залишиться нічого. Я закликаю до єдності, особливо перед такою постаттю, як Роман Шухевич, ім’я якого вже давно має об’єднувати українців», – переконаний Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,