Порошенко вирішив присвоїти звання ”Герой України” патріарху Філарету

Новини 09 Січня, 2019 168

Фото: Facebook/Порошенко

Президент України Петро Порошенко вирішив присвоїти звання ”Герой України” почесному патріарху Православної церкви України Філарету.

Про це глава держави повідомив у Facebook.

”Ще не придумано тої міри, якою можна виміряти внесок патріарха Філарета в боротьбу за власну помісну церкву. Він був, є і залишається духовним лідером української церкви, духовним лідером українського народу. Ось чому прийняв рішення присвоїти йому звання ”Герой України”, – написав президент.

Як зазначили в прес-службі президента, звання Героя України патріарх Філарет удостоєний за видатну історичну роль у становленні незалежної Православної церкви України, діяльність, спрямовану на відродження духовності українського народу, піднесення авторитету православ`я, утвердження ідеалів милосердя і міжконфесійної злагоди.

Як повідомлялося, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

 

Коментарі

Позначки: , ,