Рівно 5 років тому президент Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом – це відбулося через 20 днів після його інавгурації п’ятого президента, і Україна розпочала шлях європейської інтеграції. Тепер, попри посилення позиції росіян у Раді Європи, команда Порошенка героїчно відстоює українські позиції. Про це лідер партії «Європейська Солідарність»  Петро Порошенко нагадав,  виступаючи перед прихильниками у місті Горохів на Волині.

«Сьогодні важлива дата – 27 червня 2014 року я в Брюсселі підписав Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Підписав цю Угоду через 20 днів після моєї інавгурації! За 20 днів ми створили всі умови – це є напрямок руху нашої держави», – наголосив Порошенко.

Петро Порошенко відзначив блискучу роботу української делегації в ПАРЄ, яка до останнього боролась за збереження санкцій проти російської делегації.

«Команда «Європейської Солідарності» в Страсбурзі блискуче захищала позицію України для недопущення зняття санкцій з Росії. Лише наша парламентська команда боролася, щоб не дати скасувати санкції, не маючи абсолютно ніякої підтримки з боку вищого керівництва держави. Ми знаємо як долати перешкоди – вони ж зупинилися перед першою ж перешкодою в Парламентській асамблеї Ради Європи, де ми п’ять років успішно захищали Україну», – заявив лідер партії.

Він наголосив, що подібний прецедент дуже небезпечний, бо сигналізує про руйнацію системи  міжнародної солідарності навколо України

«Чому це так страшно? Тому що це не просто перший крок до зняття інших санкцій, а це, як сьогодні написала Росія, – перший крок до того, щоб світ визнав незаконну анексію Криму, і Україна назавжди втратила свої землі», – наголосив Петро Порошенко.