Порошенко: Україна зі створенням ПЦУ розірвала останні пута Москви

Новини 07 Січня, 2019 61

Скриншот/Відео

Президент України Петро Порошенко заявив, що зі створенням автокефальної Православної церкви України, були розірвані останні пута, які прив’язували Київ до Москви з її фантазіями про Україну як канонічну територію Російської православної церкви.

Про це він заявив 7 січня під час різдвяної літургії в Софійському соборі, першого богослужіння після надання Томосу про автокефалію ПЦУ.

«Створення автокефальної Православної церкви України і є запорукою нашої незалежності. Це – основа основ нашої духовної свободи. Ми розірвали останні пута, які прив’язували нас до Москви з її фантазіями про Україну як канонічну територію Російської православної церкви. Цього немає і вже не буде», – заявив він.

Вперше світлий день Різдва Христового ми святкуємо у автокефальній Православній Церкві України! Серце Києва – Свята Софія. І її тисячолітні стіни дочекалися на подію, про яку мріяло не одне покоління. Тепер перша після Томосу служба відбувається саме тут, під покровом Богородиці Оранти – Нерушимої Стіни, яка довгі століття берегла цей собор, Київ і всю Україну.Від усього серця вітаю вас зі світлим святом Різдва Христового! Бажаю радості, миру та віри усій нашій великій єдиній родині. Нехай наша спільна праця і щирі молитви утверджують добро та любов на нашій землі!Христос народився!Славімо Його!

Опубліковано Петром Порошенком Понеділок, 7 січня 2019 р.

Відео: Петро Порошенко/Facebook

 

Коментарі

Позначки: , ,