Порошенко у монастирі (ВІДЕО)

Новини 01 Липня, 2019 740

Петро Порошенко під час поїздки на Волинь побував у Жидичинському Свято-Миколаївському монастирі.

Про це Петро Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Для мене велика честь відвідати сакральне для волинян та усіх українців місце – один із найстаріших українських монастирів.  У Жидичинському монастирі свого часу Данило Галицький отримував благословення перед битвами та ухваленнями важливих рішень. Перші монаші скити тут з‘явилися за 150 років до хрещення Русі.
У дзвіниці монастиря сьогодні я вперше бив у дзвони. Цей набат – заклик ставати на захист України. Кожен день для нас – нова битва за нашу державу. Разом – до перемоги!», – зазначив Петро Порошенко.

Жидичинський монастир на Волині

Для мене велика честь відвідати сакральне для волинян та усіх українців місце – один із найстаріших українських монастирів. У Жидичинському монастирі свого часу Данило Галицький отримував благословення перед битвами та ухваленнями важливих рішень. Перші монаші скити тут з‘явилися за 150 років до хрещення Русі. У дзвіниці монастиря сьогодні я вперше бив у дзвони. Цей набат – заклик ставати на захист України. Кожен день для нас – нова битва за нашу державу. Разом – до перемоги!

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 27 червня 2019 р.

Петро Порошенко також зазначає, «цього року отримання автокефалії стало доленосною подією для всієї України. Після Томосу вже більше п’ятисот тридцяти парафій перейшли до Православної Церкви України. А на Волині таких громад – більше 100. Це – більше, ніж в будь-якій іншій області. Приєднався до нашої Церкви і Жидичинський монастир. І ми не дамо реваншистам зруйнувати нашу духовну незалежність, зруйнувати те, чого століттями прагнув український народ. Ми збережемо Православну Церкву України!

Жидичинський Свято-Миколаївський монастир

Особливе піднесення відчув у Жидичинському Свято-Миколаївському монастирі. Обитель відома ще з часів Данила Галицького. Цього року отримання автокефалії стало доленосною подією для всієї України. Після Томосу вже більше п’ятисот тридцяти парафій перейшли до Православної Церкви України. А на Волині таких громад – більше 100. Це – більше, ніж в будь-якій іншій області. Приєднався до нашої Церкви і Жидичинський монастир.І ми не дамо реваншистам зруйнувати нашу духовну незалежність, зруйнувати те, чого століттями прагнув український народ. Ми збережемо Православну Церкву України!

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 29 червня 2019 р.

Довідка. Жидичинський монастир Святителя Миколая Чудотворця — чоловічий православний монастир у Жидичині. Належить до Волинської єпархії ПЦУ.

Скриншот відео

Коментарі

Позначки: , ,