Порошенко сьогодні їде на Тернопільщину, де його зустрінуть «фонтаном» із надувних кульок

Новини 25 Березня, 2019 99

Фото: "Реально"

Петро Порошенко у Тернополі передасть приміщення архіву УГКЦ та візьме участь в спільній молитві всіх церков.

Яке повідомляє «Реально», у понеділок, 25 березня,  на Тернопільщину з робочим візитом завітає Президент України Петро Порошенко.

У рамках візиту глава держави відвідає Архикатедральний Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, де в урочистій обстановці вручить архієреям УГКЦ сертифікат на володіння приміщеннями Державного архіву Тернопільської області, який ще донедавна розташовувався на території храму.

Згодом Президент України у супроводі владик усіх християнських конфесій Тернопільщини, духовенства та вірян пройде містом хресною ходою, яка завершиться на Театральному майдані спільною молитвою за Україну.

Як повідомляє «Реально», на підтримку участі Глави держави у хресній ході та спільній молитві християн усіх конфесій за Україну тернополяни планують провести символічний флешмоб.

В знак вдячності за довгоочікуване повернення релігійній громаді приміщення колишнього Домініканського монастиря, яке протягом десятків років вимушено використовувалося Тернопільським обласним архівом, вони запустять символічний «фонтан» із білих надувних кульок. Під час зустрічі Петра Порошенка єпархами УГКЦ навпроти входу у Архикатедральний Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці віряни планують випустити у небо сотні повітряних куль, які вони завчасно принесуть із собою.

“Білий колір – це символ чистоти та небесного сяйва, що несе в собі всі веселкові кольори небесних вод. В білих кольорах відбувається Меса на Різдво Христове, Вознесіння і Переображення Господнє, а також на Благовіщення і ранкова Служба на Великдень. У знак того, що людина приходить у світ для світлих справ, обряд хрещення здійснює священик, одягнутий в білі ризи. Єднання ж усіх християн в спільній молитві під проводом владик кожної із українських конфесій, що діє на території Тернопільщини, є великим святом, яке увійде у літопис як знаковий крок на зустріч екуменічного возз’єднання України”, – пояснюють свою ініціативу організатори флешмобу.

Коментарі

Позначки: , ,