Порошенко розповів, як Путін обіцяв і не звільнив Сенцова

Новини 22 Вересня, 2019 57
Олег Сенцов. Фото: відкриті джерела.

Олег Сенцов. Фото: відкриті джерела.

Про це йдеться у інтерв’ю “5 каналу”, пише “Українська правда”.

“Перше обговорення прізвища Сенцова було через два тижні після його незаконного арешту, я хочу наголосити, що тоді були затримані два російські журналісти, у червні 2014 року. І Путін під час розмови поставив це питання, і я кажу: “Відпускаєте Сенцова і тих, кого затримали, я відпускаю журналістів”. Путін наголосив: “Так, я готовий, але прошу зробити перший крок. Ви відпускаєте наших журналістів, і ми негайно розглянемо питання із Сенцовим”, – розповів Порошенко.

“Це дуже добре і на всі п’ять років навчило, як треба ставитись до таких обіцянок. Було прийнято рішення звільнити цих журналістів. І після цього я телефоную пану Путіну і кажу питання про Сенцова та інших. Він каже: “Так почекайте, мені принести документи, це терористи”””, – додав Петро Порошенко.

За словами Порошенка, протягом 5 років Путін категорично відмовлявся обговорювати питання звільнення Сенцова, незважаючи на шалений тиск.

Екс-президент наголосив, що “це не в руках Медведчука, не в руках Зеленського, і не в руках Порошенка”.

“Путін розглядав заручників як розмінну монету, якою він купував можливе скасування санкцій, або якою він намагався підтримати когось, наприклад Медведчука, або ударити по комусь, наприклад по Порошенку”, – вважає він.

Відповідаючи на питання, чому обмін відбувся зараз, Порошенко висловив думку, що “далі тягнути не було сенсу”.

Коментарі

Позначки: , , , , ,