Порошенко розповів про найважчі дні президенства

Новини 06 Грудня, 2020 300

Петро Порошенко у Львові. Фото 4studio

Найскладнішими днями за всю історію своєї президентської каденції Петро Порошенко вважає кінець серпня 2014 року, коли після наступу української армії і звільнення територій Росія розпочала повномасштабну військову операцію. Про це п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» розповів в ексклюзивному інтерв’ю Сергію Висоцькому на телеканалі «Еспресо», пише Четверта студія з посиланням на прес-службу “ЄС”.

«Це було в останні дні серпня, коли Росія перейшла до повномасштабної агресії. А у нас від Іловайська до Києва не було жодного батальйону, який би зупинив хід військ аж до Києва, – крім одного батальйону прикриття атомної електростанції», згадує Порошенко.
«У нас були проблеми з бойовим чергуванням протиповітряної оборони. У нас не було резерву танків, не було справних БТРів. Не було для них ні акумуляторів, ні рацій, ні боєприпасів – нічого», – констатує Порошенко.

«Це дуже непрості рішення, коли ти маєш тотальний дефіцит озброєння, боєприпасів, боєздатних частин, тримати лінію оборони, а ще й забезпечувати перехід в наступ», – говорить Порошенко.

«Я надовго запам’ятаю 15-17 лютого 2015 року і вивід наших військ з Дебальцева. Коли Путін був переконаний, що 8-10 тисяч, як він заявив публічно, наших військ в оточені. І ми не дали їм цього зробити завдяки героїчній мужності наших військових, в тому числі і комбригу 128-ї бригади, який отримав за цю операцію Героя України», – нагадав Петро Порошенко.

«Було дуже важко 5 вересня чекати повернення наших десантників з одного з найдовших рейдів за всю історію військового мистецтва. Це була єдина можливість для того, щоб в тилу російських військ провести акцію і примусити росіян платити страшну криваву ціну за агресію проти нашої держави», – говорить п’ятий Президент.

«Це були жахливі події на Савур-Могилі. Коли ми молилися, щоб діючий генерал Гордійчук, Герой України, який був важко поранений, забезпечив відхід наших підрозділів. І кожна з цих операцій – починаючи від Широкіна і закінчуючи Щастям чи Станицею Луганською, починаючи від Комсомольська, Гранітного – скрізь вона проходить через серце», – зауважує Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: