Порошенко привітав українців з річницею отримання Томосу

Новини 06 Січня, 2020 821

Петро Порошенко у Львові, 28.03.19, фото: 4studio

П’ятий президент України Петро Порошенко привітав українців з річницею вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України. 

Про це політик написав у Facebook.

“Сьогодні – рік, як Автокефальна Православна Церква України отримала Томос! Я пам’ятаю кожен день, який ми пройшли, щоб отримати духовну незалежність. Я пам’ятаю кожну зустріч та розмову з Вселенським патріархом. Пам’ятаю, як сьогодні, Хресну ходу в Києві, на яку прийшли тисячі українців. Далі був Об’єднавчий собор в Михайлівському Золотоверхому. І історичний день для всіх українців – підписання та отримання Томосу”, – заявив Порошенко.

Сьогодні – рік, як Автокефальна Православна Церква України отримала Томос!

Сьогодні – рік, як Автокефальна Православна Церква України отримала Томос! Я пам'ятаю кожен день, який ми пройшли, щоб отримати духовну незалежність. Я пам'ятаю кожну зустріч та розмову з Вселенським патріархом. Пам'ятаю, як сьогодні, Хресну ходу в Києві, на яку прийшли тисячі українців. Далі був Об'єднавчий собор в Михайлівському Золотоверхому. І історичний день для всіх українців – підписання та отримання Томосу. Для нас, українців, власна церква – гарантія нашої духовної свободи. Це – запорука суспільної злагоди!Дякую кожному, хто молився, хто невтомно працював над її становленням, творив єдність і відновлював справедливість. Ми виконали свій обов’язок перед минулими і наступними поколіннями. Слава Богу! І Слава Україні!

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 28 грудня 2019 р.

Коментарі

Позначки: ,